Польща вважає, що може налаштувати Трампа проти рф - Politico

Польща вважає, що може налаштувати Трампа проти рф - Politico

В уряду Польщі є козирі, які здатні схилити кандидата в президенти США Дональда Трампа до боротьби з російським диктатором володимиром путіним.

Про це повідомляє Politico.

Уряд Польщі вважає, що у нього є секретна зброя, щоб налаштувати Дональда Трампа проти російського лідера володимира путіна, — йдеться у повідомленні.

Коли Конгрес США виділив пакет допомоги Україні на суму понад 60 млрд доларів, законодавці з наразі опозиційної польської партії "Право та справедливість" (ПіС) поквапилися заявити, що це сталося завдяки впливу їхнього президента Анджея Дуди, який лише кількома днями раніше зустрівся з Трампом у Нью-Йорку. На зустрічі він обговорив з Трампом військові потреби України, а також зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном.

Як зазначається, попри те, що в Польщі, де існують розбіжності між урядом прем'єр-міністра Дональда Туска та "ПіС", існує "рідкісна згода" про необхідність перетягнути на свій бік Трампа.

Зустріч Дуди збіглася зі зміною політики колишнього президента США та Республіканської партії щодо України. Трамп, який раніше позитивно відгукувався про Путіна та засуджував політичні проблеми України, днем пізніше опублікував зовсім протилежну заяву в соціальних мережах:

Як усі погоджуються, виживання та сила України мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо і для нас! Рухайся, Європо, рухайся! - йдеться у дописі.

Politico зазначає, що Трампу дуже подобається, коли його хвалять і поважають на публіці. Наприклад, політики "ПіС" завжди виступають на зборах американських консерваторів, а Дуда був одним з небагатьох, хто не привітав Джо Байдена з перемогою на виборах 2020 року. Також у 2018 році адміністрація "ПіС" розглядала можливість назвати базу в Польщі "Форт Трамп", щоб спонукати Білий дім розмістити там американські війська.

Нагадаємо, У Києві 5 днів триватимуть військові навчання: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next