Першого в Україні робота-пожежника допустили до експлуатації у військах

Першого в Україні робота-пожежника допустили до експлуатації у військах

До експлуатації у військах допустили першого в Україні пожежного наземного робота, який працює на відстані до 2 км від оператора на відкритій місцевості.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

За допомогою пульта керування оператор із безпечного місця направляє робота до епіцентру загоряння. Потік рідини, яка подається на джерело горіння, можна регулювати дистанційно, кажуть у Міноборони.

Роботизований комплекс пожежогасіння працює на відстані до 2 км від оператора на відкритій місцевості і до 400 м на пересіченій.

У Міністерстві кажуть, що спершу робот-пожежник розроблявся для потреб цивільних надзвичайно-рятувальних служб, однак машиною зацікавились військові.

Такий робот потрібен, наприклад, на місцевості, де є боєприпаси, що не вибухнули, у наближенні до техніки, яка горить і в якій є ризик детонації боєкомплекту, а також в інших потенційно небезпечних випадках, пов’язаних із ризиком для життя і здоров’я військовослужбовців, - йдеться у повідомленні.

Завдяки гусеничному шасі робот може долати складний рельєф місцевості, переїжджати палаючі уламки та працювати при екстремальних температурах.

Нагадаємо, Швейцарія веде розслідування проти поплічників росолігарха Керімова

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія знову стягує артилерію поблизу лінії зіткнення - розвідка Росія знову стягує артилерію поблизу лінії зіткнення - розвідка
Такі дії є грубим порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Росія  з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів Росія з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів
Вже від завтра, 23 квітня, Російська Федерація завершує військові навчання у Південному та Західному військових округах, що поблизу кордону з Україною.
Loading...
Load next