Делегація конгресменів США зустрілися із новим лідером Тайваню

Делегація конгресменів США зустрілися із новим лідером Тайваню

Двопартійна делегація впливових американських законодавців зустрілася в понеділок у Тайбеї з новим тайванським лідером Лаєм Чінте з метою демонстрації непохитної підтримки Тайваню з боку Сполучених Штатів у період ескалації, яку нагнітає Китай.

Про це повідомляє The Washington Post.

Америка є та завжди залишатиметься надійним партнером, і ніякий примус чи залякування не уповільнить та не зупинить регулярні візити членів Конгресу до Тайваню, - заявив голова Комітету у закордонних справах Палати представників США Майк Маккол.

Нинішній візит став першим відвідуванням високопоставленої делегації США після інавгурації Лай Чінте минулого тижня. Як підкреслили американські законодавці, це демонструє тверду двопартійну підтримку у США цілей тайванського керівництва в умовах, коли Пекін посилює спроби ізолювати острів.

Перед візитом Китай застеріг американську сторону від офіційних візитів на острів членів Конгресу США. У відповідь на зустріч законодавців із лідером Тайваню в МЗС Китаю заявили, що Америка знову «розігрує карту Тайваню» і втручається у внутрішні справи Китаю.

Нагадаємо, Делегація українських військових "Азову" долучилася до заходу "Захисники Маріуполя — 2 роки у полоні" у Лондоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню
Літак представниці США прямо зараз наближається до Тайваню.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Load next