У Львові відбулася зустріч Зеленського, Ердогана та Гутерреша: які результати перемовин? (відео)

У Львові відбулася зустріч Зеленського, Ердогана та Гутерреша: які результати перемовин? (відео)

Тристороння зустріч: до Львова прибули Президент України Володимир Зеленський, Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган і Генсек ООН Антоніу Гутерреш. Зустріч у тристоронньому форматі відбулася у Палаці Потоцьких.

Глави країн домовилися про продовження координації в реалізації зернової ініціативи. Обговорили можливі напрямки її розвитку, питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону наших військовослужбовців і медиків. Окрему увагу приділили темі ядерного шантажу росії на Запорізькій АЕС. За словами Володимира Зеленського, цей свідомий терор з боку агресора може мати глобальні катастрофічні наслідки. Тому ООН повинна забезпечити безпеку цього стратегічного об’єкта, його демілітаризацію та повне звільнення від російських військ.

Окрім того Туреччина візьме участь в інфраструктурній відбудові України. Зокрема турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проекти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу. Відповідний меморандум у присутності обох Президентів підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш.

Як перший проект розглядається відбудова мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю. Про це повідомило представництво Президента України.

Загалом ж тристороння зустріч тривала близько 40 хвилин. Перед нею Президент України встиг відвідати одну з лікарень на Львівщині, де надають медичну допомогу військовим. Володимир Зеленський подякував бійцям за службу й самовідданий захист Батьківщини та вручив державні нагороди. Опісля узяв участь у церемонії вшанування пам'яті українських воїнів, які загинули у війні проти російських загарбників. Нагадаю, з квітня Героїв ховають на Марсовому полі.

Також у межах робочої поїздки Президент відвідав Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та ознайомився з організацією навчально-виховного процесу в закладі. Подякував викладачам, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії увійшли до складу зведених стрілецьких батальйонів, сформованих на базі академії, та захищали підступи до Києва.

Нагадаємо, за попередніми припущеннями експертів, Президент Турецької Республіки міг схиляти Володимира Зеленського до закінчення війни шляхом переговорів з рф. Однак після зустрічі з Ердоганом та Гутеррішем Президент України заявив, що перемовини з росією будуть можливі, лише коли вона звільнить окуповані українські території.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Критично важливо зберігати спокій": у МЗС заявили, що ЗСУ готові давати відсіч "Критично важливо зберігати спокій": у МЗС заявили, що ЗСУ готові давати відсіч
У Білому домі вчора заявили, що Росія може розпочати вторгнення в Україну під час Олімпіади.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next