Бельгія проти того, щоб Україна била їхньою зброєю по Росії – прем'єр

Бельгія проти того, щоб Україна била їхньою зброєю по Росії – прем'єр

Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо заявив, що його країна не дозволятиме Україні використовувати свою зброю, зокрема винищувачі F-16, для ударів по території Росії.

Про це він повідомив журналістам під час візиту до США, передає Belga.

Де Кроо нагадав, що Бельгія минулого тижня підписала двосторонню угоду про безпеку з Україною, яка зокрема передбачає постачання 30 винищувачів F-16 – найбільше з-поміж українських союзників.

Але угода дуже чітка. Йдеться про винищувачі, які можуть бути використані українцями на українській території. Це угода, яку ми уклали, і я хочу її дотримуватися, – підкреслив бельгійський прем'єр.

На його думку, потріьно насамперед гарантувати, що США та інші країни НАТО зможуть продовжувати надавати військову підтримку Україні.

Існує величезна потреба в протиповітряній обороні. Бойові літаки можуть допомогти в цьому, але будуть потрібні й інші речі. Тому нам треба подумати над тим, як ми можемо надати швидше і якісніше обладнання, – сказав Де Кроо.

Раніше, як нагадує Belga, міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер також заявила, що бельгійська військова техніка може бути використана лише на території України.

Нагадаємо, Україна уклала безпекову угоду з Норвегією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next