Пентагон надасть Україні новітні безпілотники Switchblade-600 з протитанковими боєголовками

Пентагон надасть Україні новітні безпілотники Switchblade-600 з протитанковими боєголовками

Пентагон планує замовити та відправити в Україну 10 безпілотників новітньої моделі Switchblade. Ці моделі озброєні боєголовками, які можуть знищувати російські танки та артилерію.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела близькі до переговорів, передає "Суспільне".

У Пентагоні заявили, що нова зброя Switchblade-600 є частиною військової допомоги від США, що включатиме надання техніки на 300 мільйонів доларів. Очікується, що виробництво таких моделей США замовлятимуть окремо, а не постачатимуть безпосередньо з наявних запасів.

Нова модель Switchblade-600, вироблена компанією Simi Valley, що базується в Каліфорнії, може пролетіти понад 24 милі (39 кілометрів) та зупинятися за 40 хвилин, перш ніж атакувати. Оператор дрона використовує сенсорну систему керування вогнем на основі планшета з можливістю пілотування вручну.

Своєю чергою активна фаза війни в Україні має закінчитись до середини квітня. Такий прогноз зробив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «1+1».

Він зауважив: якщо до цього терміну не буде мирної угоди, розпочнеться партизанська війна.
 

Якщо почнеться партизанщина, то ми уб’ємо всіх до кінця, якщо вони не підуть на мирну угоду. Але й наших багато загине. Тому у нас два варіанти: добиваємо їх повністю чи мирна угода. Подивимося, що буде і як, – наголосив Арестович.

Нагадаємо, раніше Арестович розповів, коли рашисти почали вбивати масово людей на Київщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next