Пентагон: ВПС США розробили систему безпілотників спеціально для потреб України

Пентагон: ВПС США розробили систему безпілотників спеціально для потреб України
Нова система Phoenix Ghost вимагатиме «деякої мінімальної підготовки для досвідчених операторів БПЛА.

За словами представника Пентагону Джона Кірбі, ВПС США розробили нову систему безпілотників Phoenix Ghost спеціально для потреб України.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Новий пакет допомоги США для України включає понад 121 систему Phoenix Ghost, повідомляє Пентагон.

Це було швидко розроблено ВПС у відповідь саме на українські вимоги. Він надає можливості, подібні до безпілотних систем серії Switchblade — можливості подібні, але не однакові, між ними є певні відмінності— сказав прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Але Кірбі не уточнив, які саме відмінності в можливостях є між системами Switchblade і Phoenix Ghost.

Прессекретар Пентагону також сказав, що нова система вимагатиме «деякої мінімальної підготовки для досвідчених операторів БПЛА», і що Міністерство оборони США «працює» над цими вимогами з українськими військовими.

Крім того, щодо гаубиць у новому пакеті допомоги, які будуть використані для оснащення п’яти додаткових українських батальйонів, Кірбі сказав, що вони надаються відповідно до потреб України для бойових дій на Донбасі, які за очікуванням відомства, триватиме «впродовж тижнів».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next