НБУ перерахував до держбюджету ₴38,6 мільярда зі свого прибутку

НБУ перерахував до держбюджету ₴38,6 мільярда зі свого прибутку

Національний банк України перерахував 38,64 млрд грн зі свого прибутку до розподілу за 2023 рік до державного бюджету.

Про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний. 

За його словами, загальна сума, яку НБУ спрямував до бюджету під час повномасштабної війни вже перевищує 129 млрд грн.

Варто сказати, що одержання прибутку не є метою діяльності Національного банку, наше завдання забезпечувати цінову та фінансову стабільність. Власне макроекономічні показники минулого року добре ілюструють, що з цими завданнями ми впоралися – відчутне зниження інфляції, стійка, прибуткова та функціональна банківська система, достатні міжнародні резерви, контрольована ситуація на валютному ринку, - наголосив Пишний.

Після забезпечення визначеного законом рівня загальних резервів НБУ направляємо прибуток до Держбюджету. Під час війни, зазначив керівник Нацбанку, це набуває особливої ваги, бо наразі ці кошти – частина бюджету оборони країни. Заповнити його надзвичайно складно, а тому значення кожного внутрішнього ресурсу зростає в рази.

Нехай цей внесок НБУ також ще на крок наблизить нашу країну до Перемоги, а над розвитком економіки та повноцінним її відновленням ми уже працюємо, - додав очільник НБУ.

Нагадаємо, Із повістками для звірення облікових даних можна звертатися до рекрутингових центрів ‒ МОУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду
Національний банк України очікує збільшення комунальних тарифів, в тому числі це стосується гарячої води та опалення, адже у 2020 році вони не змінювались.
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Load next