Apple скоротило наполовину виробництво iPad, щоб вистачило чіпів для iPhone 13 через глобальну кризу

Apple скоротило наполовину виробництво iPad, щоб вистачило чіпів для iPhone 13 через глобальну кризу
У вересні-жовтні американський технологічний гігант виробляє на 50% менше планшетів, ніж планувалося.

Виробництво iPad скоротилося на 50% від початкових планів Apple за останні два місяці,  додавши, що частини, призначені для старих iPhone, також переносяться на iPhone 13, про це повідомило Nikkei Asia із посиланням на близькі до компанії джерела.

Моделі iPad і iPhone мають ряд спільних компонентів, включаючи як ядро, так і периферійні мікросхеми. Це дозволяє Apple у певних випадках переміщувати постачання між різними пристроями.

За словами джерел, компанія ставить пріоритет iPhone 13 частково тому, що прогнозує більший попит на смартфон, ніж на iPad, оскільки західні ринки починають виходити з пандемії коронавірусу. На Європу та Америку припадає 66% доходу Apple. Пік продажів нових iPhone також припадає на кілька місяців після випуску, тому забезпечення безперебійного виробництва iPhone 13, який був випущений 24 вересня, зараз є найголовнішим завданням  для Apple.

Однак попит на iPad також зріс завдяки поширенню дистанційної роботи та навчання на тлі пандемії. Згідно з даними IDC, глобальні постачання iPad зросли на 6,7% минулого року до 53,2 мільйона пристроїв, забезпечивши частку світового ринку 32,5%, що значно випереджає частку Samsung № 2 з 19,1% за даними IDC.

Загальний обсяг постачань iPad склав 40,3 мільйона за перші дев’ять місяців цього року, що на 17,83% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Глобальні доставлення планшетів у 2020 році склали 164,1 мільйона одиниць, що на 13,6% більше, ніж роком раніше.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео) Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео)
До злочинної схеми всього було залучено близько 10 громадян України. Сума оцінки вилученого товару та дорогої техніки сягає 100 тисяч доларів США.
Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії
Сьогодні, 15 квітня, президент США Джо Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії для "стримування її шкідливої діяльності". Про це повідомили на сайті Білого Дому.
Loading...
Load next