Зеленський: Обмін полоненими "всіх на всіх" можливий до завершення війни з Росією

Зеленський: Обмін полоненими "всіх на всіх" можливий до завершення війни з Росією

Обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" можливий до завершення війни з Росією. Це питання зокрема розглядатимуть на Саміті миру у Швейцарії.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час візиту до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Президент заявив, що бажано обміняти всіх на всіх. Усі адекватні країни підтримують цей трек. У нас ідуть обміни, вони повільніші, ніж хотілося б.

Деякі скептично кажуть, що тільки після закінчення війни. Бо це є однією з умов закінчення війни. Я вважаю, що у нас є можливість спробувати це зробити раніше, - додав він.

За його словами, Глобальний саміт миру у Швейцарії стане практичним майданчиком, де одним із питань для розгляду буде гуманітарний трек із двома підпитаннями: обмін усіх на всіх та повернення дітей, яких примусово депортували до РФ.

Також Зеленський розповів, що на саміті розглядатимуть питання енергетичної та ядерної безпеки й вільного судноплавства. Український лідер підкреслив: якщо всі країни, які будуть там присутні, підтримають ці питання, то далі будуть детальні напрацювання і вирішення їх за посередництва інших держав із російською стороною.

Нагадаємо, Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Load next