Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту

Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.

Заступнику мера Миколаєва Коренєву, підозрюваному в розкраданні майже 27 мільйонів грн, обрали запобіжний захід - він перебуватиме під вартою до 8 жовтня або може вийти під заставу в 3 мільйони 518 тисяч 500 гривень і носити електронний засіб контролю (браслет). Чоловіка підозрюють у розкрадання грошей під час реконструкції Соборної площі в Миколаєві.

Про це повідомила пресслужба НАБУ, а також пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у своїх Telegram-каналах.

Так, суд застосував до посадовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною внесення застави у розмірі 3,5 млн гривень, - йдеться у повідомленні САП.

Зокрема, департамент Миколаївської міськради у 2019 році оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Однак, як встановило слідство, заступник мера міста Сергій Коренєв та перший заступник одного з департаментів міськради організували корупційну схему - чиновників змовилися, щоб перемогу віддати наперед визначеному підприємству, а потім воно провело роботи за завищеними цінами, через що місцевий бюджет зазнав збитків у понад 26,8 мільйона гривень.

Зауважимо, що Коренєв є одним з чотирьох заступників мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України
Польські спецслужби затримали українку у справі колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака. Українську фігурантку справи звинувачують у відмиванні коштів.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next