Росія не задовольниться лише частиною України - президент Чехії

Росія не задовольниться лише частиною України - президент Чехії

Кремль не задовольниться загарбанням лише частини України, Європа перебуває на початку тривалого протистояння з Росією.

Про це повідомив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю австрійській газеті Die Presse.

Вони хочуть відновити імперський розмір Радянського Союзу, включаючи сферу його впливу, і вони говорять про це дуже відкрито. Тому ми повинні сприймати це серйозно. Треба готуватися до того, що Росія не буде мирним партнером, - зазначив Павел.

За його словами, Москва вже зарекомендувала себе як «деструктивна сила» у низці європейських країн, де намагається поширювати пропаганду і часто відверту брехню.

Коли Росія діє проти інтересів Європи, Європа повинна їй протистояти, інакше її спосіб життя і цінності будуть під загрозою, підкреслив чеський президент. Він вважає, що протистояння з Росією стане частиною повсякденного життя європейців.

Павел висловив переконання, що Росія не прагне до співпраці з Європою і вважає себе за супердержаву, яка має право диктувати правила гри. За його словами, підтримуючи Україну, Європа підтримує також і власну безпеку.

Якщо ми хочемо зберегти безпеку та процвітання в цій частині Європи, ми повинні встановити чіткі кордони для Росії. Якщо ми не впораємося із цим, це може призвести до значних ускладнень у майбутньому, – зазначив політик.

За його словами, миру з Росією неможливо досягти шляхом акцептування російських цілей.

Водночас президент Чеської Республіки не виключає, що все ще існує ймовірність того, що Росія усвідомить свою неспроможність досягти військового успіху в Україні, що може призвести до дипломатичних переговорів, а не до «безглуздої витрати ресурсів і людських життів». Втім, ексгенерал НАТО вважає малоймовірним, щоб Україна повернула собі всі свої території в осяжному майбутньому.

Говорячи про перспективи членства України в НАТО, він підкреслив, що їх ніхто не заперечує, «але Москві необхідно дати зрозуміти, що прямої загрози для неї це не становитиме».

На початку минулого року Павел висловив непопулярну на той час думку про те, що Україна матиме в 2023 році лише один шанс на великий контраступ, а в разі невдачі буде потрібний досить тривалий час, аби зібрати для Києва новий потужний пакет західної допомоги.

Нагадаємо, Туск оголосив про плани Польщі побудувати укріплення на кордоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Load next