Барбадос усунув з посади глави країни Єлизавету ІІ та зробив Ріанну національною героїнею (фото, відео)

Барбадос усунув з посади глави країни Єлизавету ІІ та зробив Ріанну національною героїнею (фото, відео)
Барбадос офіційно став республікою, вийшовши зі складу Британії, а новою президенткою стала Сандра Мейсон.

На нічній церемонії в столиці Бріджтауні дама Сандра Мейсон склала присягу як президентка. Про це повідомляє BBC.

Захід, який збігся з 55-річчям незалежності країни, відвідали Принц Уельський і барбадоська співачка Ріанна, яку проголосили національною героїнею країни.

Фото: PA MEDIA

Виступаючи як почесний гість на заході принц Чарльз визнав «жахливе звірство рабства», якого зазнав карибський острів. У своїй промові принц Чарльз підтвердив, що зв’язки між двома країнами, попри зміну конституційного статусу, тривають і триватимуть. Він описав цей момент як новий початок перед тим. Після того нова президентка нагородила його престижним орденом Свободи Барбадосу.

Фото: REUTERS

Нова ера для Барбадосу закінчує багатовіковий вплив Британії, включаючи більш ніж 200 років, коли острів був центром трансатлантичної работоргівлі.

Щоб позначити офіційну зміну влади, британській монархії було зроблено останній салют, а прапор Королівського стандарту був приспущений і замінений.

Фото: REUTERS

Королева надіслала країні свої найтепліші побажання, побажавши щастя, миру і процвітання в майбутньому, а також додала, що нація займає "особливе місце" в її серці, - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що незалежність від Великої Британії Барбадос здобув ще у 1966 році, але попри те Єлизавета II залишалась конституційним монархом країни.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next