Власники клініки продавали немовлят за кордон: в Україні викрили псевдопрограму сурогатного материнства (фото)

Власники клініки продавали немовлят за кордон: в Україні викрили псевдопрограму сурогатного материнства (фото)
Засновників приватної клініки, які вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого сурогатного материнства.

До складу групи входили двоє організаторів - засновників приватної клініки. Зловмисники вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого «сурогатного материнства». Повідомляє МВС.

Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чеської Республіки. Водночас  у жодних медичних документах не йшлося про сурогатне материнство, натомість вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою. У свідоцтві про народження дітей матір’ю зазначалася громадянка України, а батьком – іноземець. У подальшому «сурогатних матерів» примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців, - повідомляється на сайті МВС.

За свої послуги  організатори злочинної групи отримували 50-70 тисяч євро. Наразі встановлено, що за три роки злочинної діяльності організатори отримали від продажу немовлят понад 1,2 мільйона євро.

Фото: портал МВС

Поліцейські задокументували весь ланцюг кримінальної діяльності. Викрили зловмисників співробітники Головного слідчого управління Нацполіції спільно з працівниками Департаменту міграційної поліції та оперативними підрозділами поліції Києва та Харківщини. Процесуальне керівництво здійснювали працівники Офісу Генерального прокурора. Крім того, участь у спецоперації брали працівники міжнародної слідчої групи, до складу якої увійшли чеські та шведські колеги.

Наразі проведено 20 санкціонованих обшуків у клініці та за місцями мешкання фігурантів. Правоохоронці вилучили документи та печатки медичних закладів, а також автомобілі преміум-класу, - йдеться у повідомленні.

Шістьом фігурантам уже оголошено про підозри у вчиненні правопорушень.

Фото: портал МВС

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією належного їм майна або без такої.

Судом вирішуватиметься питання про обрання запобіжних заходів членам організованої групи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 50 мільйонів гривень кожному.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

✖✖

Читайте також
В Україні викрили школярку, яка керувала суїцидальною групою у мережі В Україні викрили школярку, яка керувала суїцидальною групою у мережі
У Запорізькій області правоохоронці викрили ученицю 11 класу, яка була куратором суїцидальної групи у соціальній мережі.
Гостя, який сп’яну вбив дитину, бо заважала спати, засудили до 13 років в'язниці Гостя, який сп’яну вбив дитину, бо заважала спати, засудили до 13 років в'язниці
Днями у Києві суд виніс вирок чоловіку, який вбив 6-річного хлопчика.
Loading...
Load next