6 лютого - Міжнародний день без мобільного телефона

6 лютого - Міжнародний день без мобільного телефона

Всесвітній день без мобільного телефона у світі відзначають 6 лютого. Мета свята — спробувати якомога менше використовувати стільниковий зв’язок і гаджети.

Міжнародний день без мобільного телефона відзначається з 2001 року. Ідею акції запропонував письменник із Франції Філ Марсо, автор першого роману, що позначає хворобливу залежність від мобільного телефону.

Книга, що побачила світ ще у 2004 році, – це детектив про нищівні наслідки тютюну. Вона так і називається «Pa sage a Taba» – скорочено від «Passage a Tabac» (Пасаж про тютюн).

Родзинка роману у тому, що всі слова у ньому записані скорочено так, як у смс-повідомленнях. Проте особливої уваги від звичайних читачів, навіть тих, що користуються мобільними телефонами для надсилання повідомлень, книга не отримала.

Його підтримали психологи, стривожені новою манією, що швидко розповсюджується по світу. 

Нагадаємо, що сотні культурних діячів підписали заяву на підтримку України. Заяву підписало понад 350 культурних діячів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Святкувати Великдень планують 92% українців, однак не святкуватимуть це християнське свято лише 6% жителів України.
День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада   День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада  
Журналістика ― це і служба, і творчість, і вистава, і гра.
Loading...
Load next