Українці Вовчинський та Лук'яненко здобули два "золота" Паралімпіади-2022

Українці Вовчинський та Лук'яненко здобули два "золота" Паралімпіади-2022

Український біатлоніст Григорій Вовчинський завоював золоту медаль на дистанції 6 кілометрів у класі LW8 на зимових Паралімпійських іграх, а Віталій Лук'яненко виграв змагання на дистанції 6 км у класах В1-В3.

Українець пройшов спринтерську дистанцію без промахів, випередивши найближчого суперника на 46 секунд. Для Вовчинського це сьома медаль в кар’єрі на Паралімпійських іграх, зокрема друга золота, повідомляє 24 канал.

У класі Вовчинського виступав ще один українець Серафим Драгун. Він посів 15 місце.

Результати змагань у класі LW8:

Разом з Лук’яненком виступали ще чотири українці. Олександр Казік та Дмитро Суярко завоювали відповідно срібну та бронзову медалі. Анатолій Ковалевський та Ярослав Решетинський посіли відповідно на 5 та 6 місце.

Першу ж медаль Пекіна-2022 виграв Тарас Радь, який має ураження опорно-рухового апарату: він став віце-чемпіоном у спринті, опинившись на подіумі між двома представниками Китаю.

Друге "срібло" виграла Людмила Ляшенко (спортсменка з ураженням опорно-рухового апарату) у спринті в класі стоячи.

Також  українська біатлоністка Оксана Шишкова виграла змагання на дистанції 6 кілометрів.

Шишкова виступає у класі В2. Ще одну українка у цій лисципліні Наталія Ткаченко – фінішувала шостою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com


 

Читайте також
Міжнародний союз біатлоністів розпочав процедуру щодо відсторонення росіян та білорусів Міжнародний союз біатлоністів розпочав процедуру щодо відсторонення росіян та білорусів
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) розпочав процедуру щодо відсторонення федерацій Росії та Білорусі. Про це повідомили на офіційному сайті організації.
Loading...
Load next