Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео)

Зустріч Зеленського із головами урядів Данії та Іспанії: про що розмовляли (відео)
Політики обговорили можливості посилення збройної відповіді України агресору, відбудову України після перемоги у війні та майбутнє членство у ЄС.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом та Прем’єр-міністром Королівства Данія Метте Фредеріксен, які прибули з візитом до нашої країни.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Під час зустрічі в Києві політики детально обговорили можливості посилення збройної відповіді України агресору, відбудову України після перемоги у війні та майбутнє членство у Європейському Союзі.  

У нас попереду – вирішальні складні дні, вирішальна битва за нашу державу, за нашу землю, за український Донбас. Ми робимо все, щоб наші захисники й захисниці могли дуже ефективно боронити нашу землю та захищати власне життя. Потреби України доведені сьогодні до наших гостей. Очікуємо на швидку допомогу з їхнього боку, – наголосив Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з прем’єр-міністрами Іспанії та Данії.

Глава держави подякував обом країнам за допомогу у зміцненні спроможностей сил оборони України. 

Фото: ОП

Також під час переговорів сторони домовилися продовжувати активно працювати над посиленням санкційного тиску на Росію. 

Цей тиск має посилюватися доти, доки агресія з боку Російської Федерації не припиниться. І дуже хочеться, щоб усі ці санкції були глибокими й реально дієвими, і щоб РФ справді це відчувала. Якщо відключати від SWIFT, то всі банки. Не просто порушувати питання щодо обмеження енергопостачання з Росії у Європу, а конкретно запровадити ембарго на нафту й газ, – переконаний Володимир Зеленський.

Окрему увагу сторони приділили руху України щодо членства у Євросоюзі.  

Зі свого боку Метте Фредеріксен зауважила, що Данія із самого початку надавала істотну політичну, фінансову та санкційну допомогу Україні, а також постачала необхідне обладнання та зброю. Вона повідомила про новий внесок в українську оборону та безпеку на суму 600 тис. данських крон. 

Фото: ОП

Метте Фредеріксен розповіла, що в межах нинішнього візиту відвідала Бородянку на Київщині й на власні очі побачила, що там відбувалося під час російської окупації. Вона висловила підтримку українському народові.

Прем’єр-міністерка Данії наголосила на підтримці Міжнародного кримінального суду стосовно документації всіх злочинів, скоєних Росією проти України, а також підтримці постраждалих родин, які заслуговують на справедливість та правосуддя.

Маємо зробити так, щоб усі відповідальні за злочини отримали покарання, – додала вона. 

Крім того, голова уряду Данії повідомила, що її країна офіційно підтвердила свою згоду на пропозицію, озвучену Володимиром Зеленським під час виступу в данському парламенті, щодо участі у відбудові Миколаєва.

Путін спробував нас розділити – посіяти розбрат між Європою та Україною. Він у цьому зазнав поразки. Якщо щось і відбулось останнього місяця, то це, безперечно, вияв надзвичайної солідарності з Україною, яка стала насправді частиною Європи. ЄС та глобальні партнери наклали безпрецедентні санкції на РФ, і разом зробимо ще більше, – наголосила Метте Фредеріксен. 

Педро Санчес також запевнив, що Іспанія та її народ підтримують Україну у відстоюванні свободи та європейських демократичних цінностей, рішуче засуджують дії Росії та виступають проти цієї несправедливої війни.Він наголосив, що Іспанія всіляко підтримуватиме Україну на шляху до набуття членства в ЄС. 

Ми підтримуємо, пане Президенте, ваші наміри приєднатися до європейської родини. Ви маєте право обирати свою долю й маєте цілком законні підстави зробити це, приєднавшись до спільного європейського дому, – сказав Педро Санчес, звертаючись до Володимира Зеленського.

Він засудив звірства, які вчинили окупанти в Україні і які не можуть залишитися без кари. Педро Санчес зазначив: Іспанія надасть допомогу у розслідуванні злочинів, надіславши групу експертів різного профілю, зокрема й судмедекспертів. 

Ми хочемо, щоб Путін відповів за свої злочини, за злочини своєї країни. Ми допомагатимемо Україні, українському народові, допоки не досягнемо своєї мети – свободи та миру для України, – запевнив голова уряду Іспанії.

Педро Санчес нагадав, що останніми тижнями була надана допомога медичній системі України, військове спорядження та зброя. Іспанія зробила внесок у Європейський фонд миру в розмірі 120 млн євро та підтримала гуманітарний пакет внеском в обсязі 31 млн євро. Кошти будуть спрямовані насамперед на потреби жінок і дітей. 

Фото: ОП

Він запевнив, що допомога надаватиметься й надалі. Прем’єр-міністр Іспанії повідомив, що в Україну вже надходить новий вантаж – 200 тонн боєприпасів та інших матеріалів.

Педро Санчес також поінформував, що Іспанія має на меті відновити роботу свого посольства в Україні.

Нагадаємо, Байден оголосив про додаткові 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі" Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"
Після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".
Loading...
Load next