Велика Британія ввела санкції проти патріарха Кирила

Велика Британія ввела санкції проти патріарха Кирила
Британія ввела санкції проти деяких громадян росії за підтримку війни в Україні.

Уряд Великої Британії сьогодні, 16 червня, оголосив про нову хвилю санкцій за варварське поводження з дітьми в Україні. Заходи зокрема включають санкції щодо уповноваженого з прав дитини росії Марії Львової-Бєлової за її причетність до примусової передачі та усиновлення українських дітей та патріарха Кирила за підтримку війни в Україні.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Британського уряду.

Львову-Бєлову звинувачують у тому, що вона дозволила насильно вивезти 2000 незахищених дітей з Луганської та Донецької областей та організувати нову політику, спрямовану на сприяння їх примусовому усиновленню в росії.

Сьогодні ми націлені на тих, хто сприяє та винуватцям війни Путіна, які принесли Україні незліченні страждання, зокрема примусове переведення та усиновлення дітей.Ми не втомимося захищати свободу та демократію, продовжувати тиск на Путіна, поки Україна не досягне успіху. Союзники Путіна продовжують закривати очі на ймовірні військові злочини та підтримувати його кривавий наступ, - сказала міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Сьогоднішні санкції також торкнулися:

  • Патріарха Кирила, главу російської православної церкви, який підтримує та схвалює війну путіна.
  • Депутата московської міської думи, члена політичної еліти путіна Сергія Савостянова за публічну підтримку війни путіна в Україні.
  • Олексія Ісайкіна, президента і члена правління групи «Волга-Дніпро», російської транспортної компанії, яка здійснює значні авіаперевезення, з якою уряд росії уклав контракт на створення повітряних мостів, які перевозять важливі вантажі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next