Катастрофічні наслідки для промисловості: у Єврокомісії не очікують, що Північний потік знову запрацює

Катастрофічні наслідки для промисловості: у Єврокомісії не очікують, що Північний потік знову запрацює

У Єврокомісії не очікують, що росія відновить роботу трубопроводу Північний потік після «планового обслуговування».

Європейська комісія не очікує, що росія перезапустить ключовий газопровід цього тижня. Про це заявив комісар з бюджету Йоханнес Хан, передає Bloomberg.

Ми не очікуємо, що він знову запрацює. Ми працюємо, виходячи з того, що він не повернеться до ладу. І в цьому випадку необхідно вжити певних додаткових заходів, — заявив високопоставлений європейський урядовець.

Незважаючи на те, що за планом росія має запустити трубопровід після ремонту вже 21 липня, у Європі побоюються, що це може не статися. Побоювання підігріваються тим фактом, що минулого місяця росія скоротила потоки, пославшись на затримки через санкції.

Припинення постачання російського газу до ЄС може мати катастрофічні наслідки для промисловості, і країни намагаються знайти альтернативні джерела палива, зазначає агентство.

Нагадаємо, раніше Литва розкритикувала Євросоюз за недієвість санкцій для рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
Loading...
Load next