Будинок за 2 тижні: на Львівщині відкрили модульне містечко для переселенців

Будинок за 2 тижні: на Львівщині відкрили модульне містечко для переселенців

У Солонківській громаді відкрили модульне містечко для переселенців зі Сходу та родин ЗСУ. Вже побудовано 10 будиночків, а до кінця вересня планується збудувати ще 50 домівок. 

Загалом у модульному містечку знайшло прихисток 40 людей зі сходу, які втратили домівки та родини ЗСУ, передає медіа ШоТам. 

Створити таке містечко вирішив Станіслав Луцкович, коли з родиною втікав з окупованого селища на Київщині.

Я побачив, у яких жахливих умовах перебувають люди, які тікають від війни. Їх розміщали в столових, в спортивних залах, у школах та дитячих садочках просто на підлозі, де вони вимушені були ночувати, - каже Станіслав Луцкович, керівник благодійного проєкту Leo States.

Ідею проєкту Leo States підтримало керівництво громади, а місцеві підприємці віддали землю у безплатну оренду. 

Такі будиночки повністю облаштовані для комфортного проживання — є вся побутова техніка, пральна машина, кондиціонер, обігрівач. А всередині нічим не відрізняються від звичайної квартири. 

Як обживаються перші поселенці у будиночках та як він виглядає зсередини – дивіться у відео!

 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Документальний фільм "Воїн" про Тараса Матвіїва: у Львові відбулась прем'єра (відео) Документальний фільм "Воїн" про Тараса Матвіїва: у Львові відбулась прем'єра (відео)
Врятував двох побратимів ціною власного життя. У Львові показали документальну стрічку присвячену Герою України Тарасу Матвіїву. Фільм, заснований на спогадах рідних та близьких, розповідає про життєвий шлях захисника.
Loading...
Load next