ЄС готує новий пакет санкцій проти росії - фон дер Ляєн

ЄС готує новий пакет санкцій проти росії - фон дер Ляєн

Європейський Союз працює над дев'ятим пакетом санкцій щодо росії у відповідь на напад москви на Україну, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії у четвер. Пише Reuters.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб ударити по росії там, де боляче, щоб ще більше послабити її здатність вести війну з Україною, і сьогодні я можу оголосити, що ми працюємо повним ходом над дев'ятим пакетом санкцій, — заявила фон дер Ляєн на пресконференції.

Фон дер Ляєн не повідомила подробиць про те, які заходи може містити новий пакет санкцій ЄС.

І я впевнена, що дуже скоро ми схвалимо глобальну стелю цін на російську нафту з G7 та іншими великими партнерами. Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе путіна та його незаконну та варварську війну, — сказала вона.

Минулого місяця ЄС остаточно схвалив восьмий пакет санкцій у зв'язку із вторгненням, включаючи додаткові обмеження на торгівлю сталлю та технічною продукцією.

На спільній прес-конференції з прем'єр-міністрами Фінляндії та Естонії, а також заступником прем'єр-міністра Швеції фон дер Ляєн заявила, що атаки росії на українську цивільну інфраструктуру, таку як електропостачання, прирівнюються до воєнних злочинів.

Я також знаю, що наші українські друзі подолають цю стратегію, тому що вони сильні, і їхня справа права, і ми, ЄС, підтримуємо їх у ці дуже важкі часи стільки, скільки потрібно, — сказала вона.

Нагадаємо, що Шольц закликав російську армію припинити атаки на мирне населення України.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next