Банкова підтвердила розблокування 18 млрд євро макрофіну для України

Банкова підтвердила розблокування 18 млрд євро макрофіну для України

Дипломатичний радник президента Володимира Зеленського і заступник глави ОПУ Ігор Жовква підтвердив, що на саміті лідерів ЄС у четвер було розблоковане питання виплати Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги наступного року.

Рішення щодо макрофіну, за нашою інформацією, вже остаточно розблоковано і буде позитивним для України, - зазначив Жовква на своїй Facebook-сторінці

Він уточнив, що дискусія щодо санкцій ще триває.

Раніше про погодження виділення макрофінансової допомоги попри блокаду Польщі повідомив редактор "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк. Офіційно про це наразі не повідомлялося.

Також чекаємо на підтримку з боку ЄС формули миру президента України, - додав заступник глави ОПУ.

За даними видання Politico, Польща зняла своє вето з великого фінансово-економічного пакету ЄС, оскільки жодна з країн не підтримала її опозицію на засіданні лідерів блоку. 

Польща не виступала проти виділення допомоги Україні, але мала питання до іншого рішення із пакету, що розглядався лідерами ЄС. Воно стосувалось мінімальної ставки корпоративного податку для великих транснаціональних корпорацій.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
Loading...
Load next