Захисник Маріуполя Дмитро Козацький провів фотосесію пацієнтам центру "Незламні"

Захисник Маріуполя Дмитро Козацький провів фотосесію пацієнтам центру "Незламні"
У центрі «Незламні» фотограф «Азовсталі» Дмитро Козацький зробив фотосесію нашим захисникам, світлини яких прикрасять стіни нового корпусу реабілтації

Ці фото облетіли не тільки нашу країну, але і весь світ. Азовсталь. травень 2022 року. Світлини зробив фотограф Дмитро Козацький.

У фотографіях важливий контескт, місця і часу коли вони були зроблені тому що якщоб ці фотографії були зроблені просто не в бойових умовах то вони відбповідно не були би такі популярні. Тому я вважаю, що варто завдячувати тим що ці фотографії були оборонцями азовсталі, те що вони стали взагалі можливими і вони впершу чергу ці фотографії про них самих, про тих хто захищав Азовсталь, - розповідає фотограф «Азовсталі», захисник, Дмитро Козацький.

Дмитро, також наш боєць, який не боїться їхати, і фільмувати все те, що зараз відбувається. В найгарячіші точки. На жаль, не всі світлини вдалося зберегти, проте ті, які є, точно увійдуть в історію. Улюбленої справи хлопець не покидає. І сьогодні він тут – у Львові, у реабілітаційному центрі Незламні приїхав підтримати наших захисників та вкотре показати світові ціну незалежності.

Тут для того щоб сфотографувати Незламних людей. Знову ж таки показати їхню силу. Мені це вдалося зробити на Азовсталі чим я дуже пишаюсь, що я фотографував таких надзвичайних людей і дуже радий, що в мене є можливість зараз повторити цей досвід. Коли ти бачиш таких незламних людей воно дуже сильно мотивує і дає сили триматися далі. Вони ці люди і герої   на моїх фотографіях є дуже крутим прикладом і я вважаю, що це, мабуть, найкраще умовно найкраща мотивація для людей, які там не причетні дотично до війни. Так близько до війни, - додає фотограф «Азовсталі», захисник, Дмитро Козацький.

З широкою усмішкою перед фотографом позує Руслан Топчан. Йому всього 20 і від початку повномашстабного вторгнення він був на війні.

Інший варіантів в мене не було. Я розумію скільки людей вже загинуло за Україну за всі ці 400 років шо варіантів немає. Будемо боротись до кінця, - зазначає захисник Руслан Топчан.

Три місяці тому йому вдалося з побратимами вибити ворога з позицій та відвоювати ще частину української землі в Донецькій області. Та, на жаль, протипіхотна міна призвела до того, що Руслан втрати обидві ноги.

Тут не можна просто зупинятись на тому, що все немає ніг і це кінець. Потрібно йти далі, далі, далі. Ну це як новий листочок твого життя. Ти просто перегорнув і все. Та, колись там згадуєш і все. А зараз на протези стаєш і ті ж самі дії виконуєш, - додає захисник Руслан Топчан.

Оптимізму цього парубка можна тільки позаздрити. Адже він точно приклад незламності і сили духу. Хлопець вже чекає на свої протези, а як встане на ноги, каже, повернеться назад до своїх побратимів і продовжить робити все задля нашої перемоги.

Я хотів би щоб дуже багато є поранених, які не зациклюються на цьому. І вони не можуть з цього вийти, і не можуть стати нормально на протези. Щоб всі просто побачили. Я там буду усміхнений щоб всі бачили це і розуміли що зараз на цьому етапі це норма. Протезування дуже круте і проблем з цим немає, - зазначає захисник Руслан Топчан.

А таких людей, за словами Дмитра, фотографувати одне задоволення.

Я дуже щасливий, що фотографуючи люде, які там травмувалися або отримали поранення під час війни все одно фотографії можна побачити блиск в їхніх очах, а це значить, що їхнє життя продовжується і вони не збираються здаватись. Оце те, що мені здається оьєднує всіх тих, кого я фотографував. Це те, що надихає і це те що дуже сильно мотивує, - підсумовує фотограф «Азовсталі», захисник Дмитро Козацький.

Зазначимо, що ця фотосесія прикрасить стіни нового корпусу Центру Незламні та буде мотивувати пацієнтів не здаватися.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У центрі «Незламні» здійснили мрію захисника після втрати руки У центрі «Незламні» здійснили мрію захисника після втрати руки
Вчитель фізичної культури здійснив свою мрію через 5 місяців після реабілітації. За допомогою протеза закинув баскетбольний м’яч прямо у кошик
Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями
Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями. Таке заняття добре впливає на фізичну та психологічну реабілітацію захисників
Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ» Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ»
Данське місто Орхус підписало угоду та стало 4 містом, яке підтримає Центр «Незламні»
Loading...
Load next