19 населених пунктів на Херсонщині мають проблеми з питною водою

19 населених пунктів на Херсонщині мають проблеми з питною водою

На підконтрольних українській владі територіях Херсонщини ускладненою залишається ситуація із забезпеченням питною водою 19 населених пунктів - у Нововоронцовській, Милівській та Новоолександрівській громадах, а також у місті Берислав.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Поки напруженою є ситуація із забезпеченням питною водою мешканців Нововоронцовської, Милівської та Новоолександрівської громад та у місті Берислав. Всього це 19 населених пунктів, - поінформував Прокудін.

Також, за його словами, без централізованого водопостачання залишається зона обслуговування 30 тисяч мешканців мікрорайону Острів у Херсоні.

У решті населених пунктів водопостачання налагоджене в той чи інший спосіб. Наразі проводиться постійний контроль ситуації та вживаються заходи для пошуку рішень, щоб у найкоротші терміни забезпечити стабільне водопостачання для громад, де наразі фіксуються проблеми з водою, наголосив начальник ОВА. Зокрема, обладнуються нові і старі свердловини, розвідуються нові джерела води.

Керівник ОВА підкреслив, що вода проходить усі необхідні ступені очищення, усіх санітарних та гігієнічних стандартів дотримано, вода повністю безпечна для вживання.

Під час сьогоднішньої зустрічі з міністром охорони здоров'я напрацювали механізм дій влади та готовність лікарень Херсонщини на випадок спалаху інфекційних хвороб, визначили необхідність дооснащення медичним та діагностичним обладнанням, витратними матеріалами для діагностики кишкових захворювань. Проте наголошую: наразі випадків, пов'язаних з інфекційними захворюваннями, не виявлено, - запевнив керівник ОВА.

Нагадаємо, Окупанти вирішили "звузити" можливу географію активних дій ЗСУ - Маляр

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next