Замбія підтримує ініціативи України з Формули миру - Зеленський

Замбія підтримує ініціативи України з Формули миру - Зеленський

Україна постійно веде роботу з послами країн-партнерів заради Формули миру. Зокрема, відбулись переговори з Президентом Замбії з цього приводу.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні.

Постійно працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях. Сьогодні керівник Офісу Єрмак, міністр закордонних справ Кулеба, профільні заступники керівника Офісу Андрій Сибіга та Ігор Жовква працювали з послами країн-партнерів заради Формули миру. Заради того, щоб країни долучались, - зазначив Президент.

Крім того, Зеленський повідомив, що говорив із Президентом Замбії. «Двосторонні відносини, Формула миру. Ще одна держава Глобального Півдня підтримує наші ініціативи. Це дуже важливо», - наголосив він.

Як відомо, у Джидді (Саудівська Аравія) 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

У Формулі миру йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Нагадаємо, 900 українських морпіхів пройшли навчання у Британії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next