На розкопках у Туреччині виявили сліди людей віком 86 тисяч років

На розкопках у Туреччині виявили сліди людей віком 86 тисяч років

Під час розкопок, проведених у печері Інкая в Туреччині виявили багато знарядь з кременю різного походження та сліди життя людей віком 86 тисяч років.

Про це повідомили Arkeonews. 

Розкопки в печері Інкая, яка знаходиться в провінції Чанаккале, показали, що люди періоду середнього палеоліту проживали в цьому регіоні протягом тривалого періоду часу завдяки наявності крем’яної сировини та водних ресурсів.

Завдяки нашим дослідженням стало очевидно, що Чанаккале насправді є однією з дуже багатих провінцій Туреччини з точки зору періоду палеоліту, - сказав керівник розкопок професор Ісмаїл Озер.

Незважаючи на численні дослідження в країні, більшість із них проводяться на відкритих територіях, а в провінціях Туреччини розкопок практично не ведеться.

Розкопка привела нас до періоду середнього палеоліту, приблизно від 250 000 до 50 000 років тому. Знахідки показують, що в цей період життя людей тут розквітало, - ділиться Озер.

Спеціалісти ще не знайшли органічних залишків, таких як скелети людей чи кістки тварин, які жили в печері в той період, адже залишки, отримані під час розкопок, наразі обмежені артефактами з кременю.

Зубчастий інструмент, який ми знайшли під час розкопок, міг використовуватися для цілей, подібних до сьогоднішньої пилки. Що стосується знарядь із рукоятками, то їх, можливо, вставляли в гілку дерева, кістку чи ріг або використовували для копання ґрунту і вишкрібання шкіри тварин. Ми визначимо їх конкретні цілі в найближчі роки за допомогою мікроскопічного аналізу каменів, – пояснив він.

За словами Озера, розкопки тривають всередині печери Інкая та на відкритій території навколо неї.

Нагадаємо, Індія посадила космічний корабель біля південного полюса Місяця

Оля Касько - pravdatutnews.com 

Loading...
Load next