Перед судом постануть 14 "військових днр", які воювали проти українських захисників

Перед судом постануть 14 "військових днр", які воювали проти українських захисників

Обвинувачені, підтримуючи російську збройну агресію, перейшли на бік окупантів, зокрема, вступивши до «114-ї окремої гвардійської мотострілкової Єнакієво-Дунайської бригади», «окремого батальйону управління та охорони генштабу днр», «3-го окремого батальйону спецпризначення», «козачого союзу «область війська донського».

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Половина з них з 2014 року воювала проти України в зоні проведення АТО/ООС та в АР Крим, а після повномасштабного російського вторгнення й в інших областях. Вони штурмували позиції наших військових та обстрілювали населені пункти Бахмутського, Волноваського та Покровського районів.

Однак пішли на фронт за «ідею» не всі. Так, один з них погодився вбивати українців за 15 тис. рублів на місяць, а чоловік на прізвисько «Айтішник» – майже за два роки заробив понад 5,5 млн рублів, що в гривневому еквіваленті – понад 2 млн.

Найбільш вмотивованими виявилися «Спорт» та 22-річний «Беляш». Перший поїхав до Грозного Чеченської республіки рф, аби підписати контракт з підрозділом «Ахмат» – відомим мародерством та насиллям проти цивільного населення. Другий – став снайпером та брав участь в боях у Маріуполі та Херсоні.

Під час контрнаступу наших захисників, обвинувачених затримали та наразі вони перебувають під вартою. Максимальне покарання для п’ятьох – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, ще дев’ятеро – претендують на довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Ворог обстріляв Харківщину, є загиблі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next