В Україні цьогоріч через обстріли рф постраждали 11 тисяч осіб, дві тисячі - загинули ‒ Клименко

В Україні цьогоріч через обстріли рф постраждали 11 тисяч осіб, дві тисячі - загинули ‒ Клименко

В Україні у цьому році через російські обстріли постраждало 11 тисяч осіб, 2 тисячі - загинули.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час зустрічі з послами країн "Групи семи", передає пресслужба МВС.

За словами Клименка, за 11 місяців поточного року росіяни 59 тисяч разів обстріляли населені пункти у 24 регіонах України. Унаслідок цього 11 тисяч громадян постраждали, 2 тисячі - загинули. Найбільш критична ситуація у Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Міністр сказав, що українська влада закликає до надання озброєння для України.

Наприклад, щоб зупинити обстріли Херсона - ми не маємо озброєння. Ми не можемо дістати противника на лівому березі Дніпра, - зазначив він.

Клименко подякував послам країн "Групи семи" за візит та надану допомогу.

Без вашої підтримки, підтримки "Великої сімки" нам не вдалося б багато чого втілити із того, що ми уже зробили. Цю підтримку ми відчуваємо не тільки в МВС, всередині країни, а і на полі бою, - заявив глава МВС.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі запевнив у подальшій підтримці української держави від країн-членів "Групи семи" та уряду Японії.

Уряд Японії продовжує співпрацю з МВС, зокрема у напрямку розмінування. Ми зацікавлені у наданні обладнання та навчання із вашими спеціалістами, - заявив Кунінорі.

Нагадаємо, Фіцо заявив про намір налагодити відносини з рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Драмтеатр Маріуполя скинули надпотужну бомбу: там переховувались тисячі містян з дітьми На Драмтеатр Маріуполя скинули надпотужну бомбу: там переховувались тисячі містян з дітьми
Через жорстокі бої неможливо добратися до театру та витягнути з-під завалів людей.
Loading...
Load next