У Польщі за підозрою в роботі на розвідку РФ затримали двох білорусів і поляка

У Польщі за підозрою в роботі на розвідку РФ затримали двох білорусів і поляка

Агенція внутрішньої безпеки Польщі за дорученням відділу Національної прокуратури у Вроцлаві затримала трьох осіб у слідстві щодо роботи на російську розвідку.

Про це повідомляє Національна прокуратура Польщі.

Серед затриманих є двоє білорусів і поляк. Затриманим інкримінують діяльність в організованій злочинній групі на користь іноземної розвідки проти Польщі, а також організацію актів саботажу і диверсій в інтересах російської розвідки за отримання матеріальної винагороди. За це їм загрожує довічне ув’язнення.

Усіх затриманих тимчасово арештовано на три місяці.

Міністр юстиції – генеральний прокурор Польщі Адам Боднар в ефірі TVN24 заявив, що затримані особи підозрюються у скоєнні дестабілізаційних заходів, зокрема підпалів. Він зауважив, що “кожного дня” у Польщі затримуються чергові особи за скоєння різних дестабілізаційних дій, зокрема підпалів.

Триває дуже інтенсивна співпраця з прокуратурами інших країн, наприклад Литви, і з прокуратурою України. Одного разу ми мали ситуацію, коли затримали в Польщі одну людину, яка отримала інформацію про аеропорт Ряшів-Ясьонка,- зазначив Боднар.

Він закликав усіх бути максимально чутливими до того роду подій, оскільки “це не лише випадкові ситуації”, а за ними можуть стояти росіяни, білоруси чи особи з інших країн, які отримали замовлення на виконання таких завдань.

Нагадаємо, У Польщі хочуть закрити доступ до прикордонної зони з Білоруссю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next