Росія використовує китайських дипломатів, щоб зірвати Саміт миру — Зеленський

Росія використовує китайських дипломатів, щоб зірвати Саміт миру — Зеленський

Китай допомагає Росії тиснути на інші країни для того, щоб вони не брали участь у майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський пресконференції в межах оборонному форуму “Діалог Шангрі-Ла” в Сінгапурі.

Росія, використовуючи китайський вплив у регіоні, використовуючи також китайських дипломатів, робить все, щоб зірвати мирний саміт. Шкода, що така велика незалежна потужна країна, як Китай, є інструментом в руках Путіна, — зазначив Зеленський.

Представники Росії погрожують блокадою харчової продукції, агропродукції, хімічної продукції, демпінгом цін на енергетику. Втім, за словами Зеленського, наразі  участь у заході офіційно підтвердили 106 країн світу.

Зеленський також підкреслив, що Україна не очікує військової підтримки від Китаю, але очікує, що Китай не надаватиме таку підтримку РФ.

Ми обговорювали телефоном із китайським лідером. Він пообіцяв мені, що Китай буде залишатися осторонь, не буде підтримувати Росію зброєю. Сьогодні є розвіддані, що якимось чином деякі речі потрапляють на російські ринки через Китай … елементи російської зброї надходять з Китаю, — додав політик.

Нагадаємо, У Китаї заявили, що від початку війни РФ проти України не давали зброю жодній зі сторін

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next