Умєров обговорив із нідерландською колегою участь у коаліції F-16

Умєров обговорив із нідерландською колегою участь у коаліції F-16

Міністр оборони Рустем Умєров і міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен обговорили участь у коаліції F-16 та військове співробітництво.

Про це повідомив Умєров у соцмережі.

F-16, військове співробітництво, залучення підтримки в розвиток українських оборонних підприємств – такими були теми переговорів з міністеркою оборони Нідерландів під час її візиту в Україну, ‒ зазначив Умєров.

За його словами, Кайса — частий і бажаний гість у Києві, що підкреслює важливу роль Нідерландів у наданні допомоги Україні в боротьбі з російською агресією”.

Щиро дякую їй та народу Нідерландів за їхню підтримку, ‒ додав очільник українського оборонного відомства.

Під час зустрічі вони детально обговорили можливі шляхи участі Нідерландів у закупівлях зброї для українських військових потреб та розглянули варіанти співпраці у сфері оборонного виробництва в Україні.

Українські виробники озброєння мають багато спроможностей закликав фінансувати виробництво зброї саме в Україні, ‒ зауважив міністр.

За його словами, “особливу увагу приділили ініціативі F-16. Коаліція F-16 є однією з найефективніших, і ми вдячні Нідерландам за співлідерство у ній. Робимо все можливе, аби літаки, пілоти та бази були готові до бою якнайшвидше”.

Поінформували нідерландську делегацію про поточну ситуацію на фронті та військові потреби України. Нідерланди є одним із лідерів чеської ініціативи із закупівлі для української армії снарядів калібру 155 мм. Вдячні за підтримку, ‒ додав Умєров.

Нагадаємо, Найполіція: Інформація про винагороду за дані про ухилянтів - російська ІПСО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next