Президент Словаччини вперше зустрінеться із Зеленським у Брюсселі

Президент Словаччини вперше зустрінеться із Зеленським у Брюсселі

Новий президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що проведе у четвер свою першу двосторонню зустріч зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським у Брюсселі під час cаміту лідерів ЄС 27-28 червня.

Про це повідомляє Pravda.sk.

За його словами, в четвер у нього буде перша двостороння зустріч з президентом України, "який буде тут", у Брюсселі.

Ми запланували, хоча я поки не знаю, чи вона відбудеться, ще одну особисту двосторонню зустріч між нами також у Вашингтоні на саміті НАТО в липні. Це будуть дві зустрічі, які передуватимуть моєму офіційному візиту до України, – зазначив Пеллегріні.

Він зауважив, що з нетерпінням чекає на цю зустріч, тому що хоче розповісти колезі "про все, що, можливо, менше афішують у Словаччині, але робиться й вирішується у зв'язку з підтримкою України".

Так, у Словаччині іноді виникає такий парадокс, що, можливо, риторика чи політична тактика – це одне, але я завжди кажу нашим союзникам, що вони повинні судити про Словаччину на основі реальності, а не газетної статті чи заголовка, або якогось одного сильного речення, – пояснив Пеллегріні.

Напередодні новий президент Словаччини заявив, що його країна бере участь у чеській ініціативі із закупівлі снарядів для України – зокрема, закуплені боєприпаси модернізують на словацьких заводах.

Слід зазначити, що уряд Роберта Фіцо після приходу до влади заявив, що Словаччина не надаватиме військової підтримки Україні і виступає за мирне вирішення конфлікту. При цьому уряд Роберта Фіцо не припинив комерційних поставок зброї Києву і офіційно підтримує відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, Ердоган звинуватив Ізраїль у намірі «поширити війну» на Ліван

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів
Саміт Північноатлантичного альянсу запланований на 14 червня у Брюсселі, однак зустріч пройде у "вузькому колі". Тому Україна та інші країни-партнери не братимуть участі в обговоренні.
Перший візит: Зеленський з дружиною прилетів до США (фото) Перший візит: Зеленський з дружиною прилетів до США (фото)
Першого вересня вперше за чотири роки український президент приїде до Білого дому та зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки та стратегічного партнерства, а також підпишуть документи у сфері оборони.
Loading...
Load next