Дохід росії від експорту нафти впав до мінімуму - Bloomberg

Дохід росії від експорту нафти впав до мінімуму - Bloomberg

Доходи Російської Федерації від експорту нафти впали до мінімуму з лютого на тлі дещо менших обсягів поставок.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

За останні чотири місяці лише у лютому доходи Росії були нижчими, ніж у червні.

Також за даними МЕА, Росія заробила 16,7 мільярда доларів США від експорту нафти в червні, що на 1,2% менше, ніж у попередньому місяці.

Зниження місячного доходу відбулося через те, що експорт російської сирої нафти та нафтопродуктів у червні впав до 7,6 мільйона барелів на день з 7,7 мільйона барелів на день місяцем раніше.

Середня ціна на нафту в Росії у червні трохи зросла до 70,39 доларів за барель з 70,05 у травні, але вищі ціни не компенсували зниження експортних потоків.

Російські барелі в середньому продовжували торгуватися значно вище «цінової стелі» в 60 доларів, встановленої промислово розвиненими країнами «Групи семи» у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

Водночас доходи Росії від експорту нафти підскочили майже на 23% порівняно з роком раніше.

Нагадаємо, ТЦК більше не виписуватимуть повістки вручну: уряд ухвалив зміни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
Loading...
Load next