У Канаді попередили про проросійські боти, повʼязані з RT

У Канаді попередили про проросійські боти, повʼязані з RT

У соціальній мережі Х діяла російська ботоферма, яка використовувала технології штучного інтелекту для поширення дезінформації.

Про це повідомили у Канадському центрі кібернетичної безпеки.

Хочемо попередити про прихований механізм, який використовувався для дезінформаційних кампаній на користь уряду РФ, - заявили у Центрі кібербезпеки.

Зазначається, що “особи, повʼязані із RT, використовували покращене програмне забезпечення штучного інтелекту “Meliorant” для створення правдоподібних фіктивних осіб, від імені яких розміщався контент в мережі Х”.

Створені штучним інтелектом фіктивні особи нібито представляли різні національності, але всі поширювали недостовірну інформацію, яка відповідала інтересам РФ. У спецслужбі закликали усі соціальні мережі використати це попередження для виявлення фіктивних сторінок й “зменшення шкідливої іноземної російської діяльності”.

Канадський центр із кібербезпеки було створено у 2018-му році для допомоги приватному секторі у боротьбі із кібернетичними викликами, що постають перед Канадою. Цей орган є складовою Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж, а також криптографію.

Нагадаємо, Литва надала Україні нову партію військової допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Черговий фейк для дестабілізації ситуації (відео)
У СБУ повідомили, що ні силовики, ні поліцейські такої інформації не поширювали. Подібними повідомленнями хочуть загострити ситуацію на мирних територіях.
З безпілотниками і "диверсантами": окупанти готують провокацію з обстрілами цивільних З безпілотниками і "диверсантами": окупанти готують провокацію з обстрілами цивільних
Російські окупанти 20 лютого готуються здійснити чергову провокацію. Під час неї може постраждати цивільне населення.
Loading...
Load next