ЗМІ: В уряді Британії заявили, що не дозволяли Україні бити ракетами Storm Shadow по цілях на території рф

ЗМІ: В уряді Британії заявили, що не дозволяли Україні бити ракетами Storm Shadow по цілях на території рф

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що уряд країни поки що не давав дозволу Україні на використання ракет Storm Shadow по цілях на території Росії.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на співрозмовників в оборонному відомстві країни.

У четвер на Даунінг-Стріт прокоментували, що політика уряду щодо застосування Україною переданої далекобійної зброї "не змінилася", попри коментарі Стармера, який сказав, що спосіб використання переданих Британією ракет Storm Shadow є справою України.

Офіційні особи стурбовані, що надання дозволу бити по цілях у РФ призведе до ескалації війни та може втягнути Велику Британію в конфлікт з Росією. Президент України Володимир Зеленський після того згадував, що "дізнався про дозвіл використовувати Storm Shadow по цілях на території Росії", і що він говорив про це зі Стармером на першій зустрічі. 

Джерела заявили, що Storm Shadow не використовувались цього року, і підкреслили, що Зеленському доведеться "шукати гарантії в іншому місці", перш ніж Україна зможе запустити крилаті ракети по території Росії. Вони додали, що ці запевнення не є завершеною справою.

Високопоставлене джерело в обороні заявило, що ситуація "більш тонка", ніж припускав президент України. Вони додали, що дозвіл на запуск стратегічної ракети в Росію потребуватиме згоди трьох країн, однією з яких є Велика Британія. Ймовірно, другою буде Франція, яка виробляє Storm Shadow разом із британцями.

Цього не станеться, - додало джерело, відповідаючи на запитання, чи буде Україна запускати Storm Shadow у Росію.

Нагадаємо, Прем'єрка Данії закликала віддати усі засоби ППО своєї держави Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next