ЦНС: Білорусь готує провокації на кордоні з Україною, щоб показати китайцям свою силу

ЦНС: Білорусь готує провокації на кордоні з Україною, щоб показати китайцям свою силу

Центр національного спротиву отримав відомості, що білоруські силові відомства готуються провести так звані операції під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною. 

Про це повідомляє ЦНС.

Вони планують вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам свої можливості. З 8 по 19 липня на території республіки білорусь проходять перші спільні навчання сил спеціальних операцій зс рб та військовослужбовців Народно-визвольної армії КНР. Навчання мають статус “антитерористичних”, ‒ заявили у ЦНС.

Напередодні навчань та прибуття китайських підрозділів до білорусі, заступник начальника генерального штабу зс рб генерал-майор Володимир Купріянюк заявив про загрозу підготовки та проведення на території білорусі збройних провокацій “в умовах нарощування присутності підрозділів спеціального призначення, найманців і різноманітних добровольчих формувань у прикордонних районах”.

Також у ЦНС додали, що ця заява була покликана підготувати інформаційне поле для проведення білоруською стороною власних провокацій, адже їй буде вкрай вигідно в контексті вступу білорусі до Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та перших спільних антитерористичних навчань з НВАК показати спроможність власних органів безпеки до реагування на загрози. 

Відповідно, в планах у білоруських силовиків “успішно присікти збройні провокації” вздовж українсько-білоруського кордону, після чого буде здійснена спроба звинуватити Україну.

Нагадаємо, СБУ затримала диверсантів фсб, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next