Держпереворот у Чорногорії на замовлення рф: Вищий суд країни виправдав фігурантів справи

Держпереворот у Чорногорії на замовлення рф: Вищий суд країни виправдав фігурантів справи

Вищий суд Чорногорії виправдав усіх фігурантів справи про спробу державного перевороту на замовлення з Москви у 2016 році.

Про це повідомляє Vijesti. 

Суд під головування Зорана Радовича у своєму висновку виправдав Андрію Мандича (теперішнього спікера парламенту), Мілана Кнезевича та інших. В обґрунтуванні Радович зазначив, що серед усієї виявленої зброї та речових доказів ввезеними до Чорногорії з-за кордону були лише два мобільних телефони.

Факт того, що співпрацюючий свідок Саша Сінделич, був у Москві та зустрічався з координатором злочинного угруповання Едуардом Шишмаковим, визнали недоведеним – зокрема те, що Сінделич їздив до Москви. Суддя Радович сказав, що для обвинувального вироку потрібна впевненість у фактах, "а такої немає".

Зброя ніколи не ввозилася до Чорногорії. Обладнання, яке нібито мали застосувати для штурму парламенту, не ввозилося до Чорногорії, а твердження, що спеціальні групи мали стріляти у чорногорську поліцію, не були доведені, – заявив він. 

Також суд вирішив, що поїздка Мандича до Москви на запрошення партії Путіна "Єдина Росія" "не мала за собою нічого конспірологічного". Щодо кількох інших звинувачуваних, які буцімто мали атакувати поліцію і влаштувати безлади під парламентом, суддя зазначив, що вони "люди немолодого віку, щодо яких доведено лише те, що вони в’їхали на територію Чорногорії".

Під час оголошення вироку були присутні лише представники сторони захисту, спецпрокурорів та звинувачуваних не було. 

Нагадаємо, СБУ затримала диверсантів фсб, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Роздяглись догола посеред траси: трьох українок оштрафували у Чорногорії за відверту фотосесію (відео 18+) Роздяглись догола посеред траси: трьох українок оштрафували у Чорногорії за відверту фотосесію (відео 18+)
Троє дівчат влаштували відверту оголену фотосесію посеред дороги у Чорногорії. Українки фотографувалися без одягу, сидячи на автодорозі й поливаючи себе водою.
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next