У Німеччині заборонили правоекстремістський журнал

У Німеччині заборонили правоекстремістський журнал

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер оголосила про заборону правоекстремістського журналу Compact.

Про це повідомляє Tagesschau.

Правовою підставою для заборони є закон, згідно з яким німецьке МВС може забороняти організації, чия діяльність націлена на вільний демократичний устрій.

Зазначають, що Федеральне відомство з питань захисту конституції Німеччини зібрало велику колекцію матеріалів, які стали підставою для заборони.

Compact складався з щомісячного журналу, спецвипусків, онлайн-версії та щоденної програми під назвою Compact Der Tag, яка виходила з понеділка по п'ятницю. За даними компанії, тираж журналу становив 40 тисяч примірників.

Вирішальним фактором для заборони стало те, що, на думку МВС, Compact порушує вільний демократичний порядок та ображає людську гідність, а також є "агресивним і войовничим" у своїй поведінці.

Відомство має намір негайно заборонити виробництво всіх форматів проєкту, закрити його вебсайт та конфіскувати активи. Контент на його каналі в YouTube також має бути видалений.

Головним редактором та впливовою фігурою на чолі Compact є Юрген Ельзессер, який в останні роки неодноразово закликав до перевороту. Він також заявляв, що для захисту суверенітету від Польщі на кордоні можуть бути розміщені змішані "німецько-російські батальйони".

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Від початку доби відбулося 69 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next