В Україні реалізують три житлові проєкти для переселенців

В Україні реалізують три житлові проєкти для переселенців

Україна за підтримки міжнародних партнерів реалізує три житлові проєкти, які забезпечать житлом понад 9 тис. переселенців.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

На реалізацію всіх проєктів передбачено фінансування обсягом 140 млн євро.

Ідеться про наступні ініціативи:

  • програма, яку реалізують Кредитна установа для відбудови (KfW) та Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Проєктом передбачено будівництво/реконструкцію 43 об’єктів із загальною кількістю 2 тис. квартир. У них планується розмістити майже 6 тис. ВПО і громадян вразливих категорій. Цей задум втілюють у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській і Чернівецькій областях.

  • ініціатива, яка реалізується спільно з Кредитною установою для відбудови (KfW) та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ).

У межах проєкту для 625 ВПО у Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях підготують 220 квартир.

  • проєкт, який Мінреінтеграції втілює з Держмолодьжитлом і який передбачає пільгове іпотечне кредитування ВПО грантовим коштом.

Його надає уряд Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW). Відповідно до програми сім’ї переселенців можуть придбати житло у кредит за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік. Кредити надаються на строк до 30 років із початковим внеском 6% від вартості житла. В межах програми планується надати 1094 квартири для розміщення понад 2,5 тисячі ВПО. Географія проєкту — вся підконтрольна уряду України територія.

У відомстві наголосили, що за підсумками реалізації зазначені ініціативи мають забезпечити майже 3,3 тис. квартир для розміщення понад 9 тис. ВПО.

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону 95 українських військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома
Міністр транспорту Великої Британії Грант Шаппс заявив, що готовий запропонувати власний будинок для розміщення біженців з України.
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next