Туреччина вивела на орбіту супутник власної розробки

Туреччина вивела на орбіту супутник власної розробки

Туреччина власними силами здійснила орбітальні переміщення супутника зв'язку Turksat 6A власної розробки та вивела його на кінцеву робочу орбіту.

Про це повідомив міністр промисловості та технологій Туреччини Мехмет Качир на своїй сторінці у соцмережі Х.

Після відокремлення від ракети наші команди провели чотири переміщення 10, 12, 14 і 16 липня, крок за кроком вивівши наш супутник з еліптичної орбіти між 300 км та 70 тисяч кілометрів, на кругову орбіту на відстані 35 786 кілометрів, що є кінцевою орбітою місії. Вчора ввечері ми стали свідками останнього з цих переміщень, - повідомив міністр.

Останній етап виведення на остаточну орбіту тривав 5 хв. 22 секунди. У найближчі місяці будуть завершені випробування на орбіті приблизно на 50 градусів, а потім супутник буде переведено на 42 градуси.

Міністр наголосив на тому, що завдяки TÜRKSAT 6A Туреччина стала однією з 11 країн, які можуть виробляти власні супутники зв’язку.

Планується, що супутник Turksat 6A пропрацює щонайменше 15 років.

Супутник Türksat 6A, розроблений турецькими інженерами, був відправлений у космос зі стартового комплексу 40 ракетою Falcon 9 компанії SpaceX о 02.30 за турецьким (однаковий з київським) часом 9 липня.

Нагадаємо, В іранських "Шахедах" виявили деталі, які виготовляла польська компанія

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Loading...
Load next