Робота аеропортів Австралії, США, Туреччини та Німеччини порушена через збій

Робота аеропортів Австралії, США, Туреччини та Німеччини порушена через збій

Низка австралійських установ, включно із великими банками, медіа та авіакомпаніями, у п’ятницю повідомили про збій. З цієї ж причини була порушена робота летовищ в США, Туреччині та Німеччині.

Про це повідомляє ВВС.

Наразі причина збою невідома, проте багато хто із постраждалих пов’язали його із операційними системами Microsoft.

В аеропорту Сіднея призупинені авіарейси, у супермаркетах не працюють каси, а телерадіокомпанії не виходять в ефір через вихід із ладу систем телесуфлерів, графіків та комп’ютерів. Також зникла інформація із табло вильоту. В оголошення для пасажирів у внутрішньому терміналі бюджетний перевізник Jetstar повідомив, що «проблеми із Microsoft» призвели до того, що компанія не змогла зареєструвати пасажирів або посадити їх на свої рейси.

Компанія Virgin Australia також повідомила своїм клієнтам про «повну зупинку» польотів.

За кілька годин до того, як збій вплинув на Австралію, кілька авіакомпаній Сполучених Штатів також повідомили про затримку або скасування рейсів через збій.

Повідомляється про черги у таких магазинах, як Woolworths, через збої в роботі платіжних систем. Австралійський сайт Downdetector відображає проблеми, про які повідомляють Національний банк Австралії, телекомунікаційна компанія Telstra, Google та інші.

В австралійській службі кібербезпеки заявили, що немає жодної інформації, яка б вказувала на те, що інцидент пов’язаний із кібербезпекою. За інформацією відомства, збій пов’язаний із технічною проблемою із сторонньою програмною платформою, яку використовують постраждалі компанії.

У Microsoft 365 заявили, що досліджують проблему.

Як пише Sky News, у Великій Британії через масштабний збій був порушений рух поїздів. Зокрема про проблеми заявили усі чотири станції залізничної лінії Гатвік-Експрес. Зазначається, що постраждали й інші ключові системи залізниці, включно із платформами інформування пасажирів у режимі реального часу.

В аеропорту міста Единбург не працюють автоматичні сканери для посадки пасажирів, там перевіряли посадкові талони вручну.

На додачу до цього від збою постраждала Лондонська фондова біржа – там виникла проблема із публікацією повідомлень Служби регулятивних новин біржі.

Крім цього, технічні проблеми виникли в аеропортах Німеччини та Іспанії: Берлінський аеропорт заявив про затримку реєстрації пасажирів, тоді як технічний збій було зафіксовано по всій території Іспанії.

Повідомляється, що збій вплинув на Японію та Індію. Так, індійські авіаперевізники SpiceJet та Akasa Air прозвітували про складнощі у роботі. Також відомо про «хаос» в роботі аеропорту Гонконгу. Летовище «Схіпгол» в Амстердамі поінформувало, що збій вплинув на деякі рейси.

Нагадаємо, Суд узяв під варту чоловіка, який викрав немовля із пологового на Полтавщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next