Синоптики прогнозують на вихідні послаблення спеки

Синоптики прогнозують на вихідні послаблення спеки

У більшості регіонів України погода на вихідні буде сонячною, жителі південних і східних регіонів так само знемагатимуть від спеки, але в інших областях температура дещо знизиться, особливо відчутно на заході країни.

Про це повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях буде спекотно — +33...+36° удень і +21...+24° уночі. На сході, Одещині, Кіровоградщині та Полтавщині очікується +30…+32° (уночі — +19…+22°). У західних та північних регіонах термометри покажуть +26…+29 °С (уночі — +16…+19 °С).

У неділю, 21 липня, мешканці Івано-Франківської та Чернівецької областей зможуть трохи перепочити від спеки — тут стовпчики термометрів піднімуться лише до +23…+25° (уночі — до +15…+17°). В інших західних регіонах, а також на півночі країни, у Кіровоградській, Хмельницькій та Вінницькій областях середня денна температура становитиме +26…+28° (уночі — +15…+17°). У південних та східних регіонах буде спекотно — до +32…+35° (уночі — +21…+24°).

На більшій частині території країни опади не очікуються. Короткочасні дощі з грозами пройдуть на Закарпатті, в Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Синоптики попереджають, що по всій Україні з 12:00 до 16:00 буде дуже високий УФ-індекс. У цей час краще не перебувати на сонці, щоб уникнути сонячного й теплового удару, опіків та фотостаріння шкіри, і обов'язково використовувати протягом усього дня косметичні засоби з SPF 50.

У понеділок, 22 липня, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях нарешті пройдуть короткочасні дощі. Температура повітря вдень при цьому становитиме +30…+33° (уночі — +20…+23°). У центрі та на півночі країни погода на початку тижня буде сонячною, очікується до +27…+29° (уночі — +16…+18°). У західних областях стовпчики термометрів піднімуться до +24…+27° (уночі — +14…+17°), опадів не очікується.

Нагадаємо, В Україні запустять гарячу лінію з питань енергетики

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next