НАБУ має дві застороги до законопроєкту про угоди корупціонерів зі слідством

НАБУ має дві застороги до законопроєкту про угоди корупціонерів зі слідством

Національне антикорупційне бюро має дві застороги до законопроєкту щодо підвищення ефективності укладення угод про визнання винуватості, без урахування яких у цьому документі залишатимуться корупційні ризики.

Про це йшлося під час робочої зустрічі керівництва НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з представниками Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, інформує пресслужба НАБУ.

Зазначається, що сторони обговорили пропоновані урядовим законопроєктом №11340 зміни до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у частині укладення угод про визнання винуватості. У НАБУ і САП наполягають на необхідності доопрацювання цього документу.

Наголошуємо на необхідності передбачити такі умови при укладенні угоди про визнання винуватості: застосування до організатора злочину звільнення від відбування покарання з випробуванням чи призначення покарання нижчого від нижчої межі, передбаченої за такий злочин, можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття ним іншого організатора та відшкодування збитків; застосування до інших осіб, які не є організаторами злочину, звільнення від відбування покарання з випробуванням за особливо тяжкий злочин чи призначення покарання нижчого від нижчої межі, передбаченої за такий злочин, можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття інших осіб та відшкодування збитків, - зазначається у повідомленні.

У НАБУ вважають, що без урахування цих змін у законопроєкті залишатимуться корупційні ризики.

За результатами зустрічі сторони домовились внести зміни до законопроєкту, щоб він забезпечив пропорційність, дієвість та ефективність покарання за корупційні злочини. Після доопрацювання цього документу НАБУ і САП оприлюднять оцінку тексту законопроєкту до другого читання.

Нагадаємо, Ірина Фаріон померла у лікарні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
18+ маркетинг: на Тернопільщині чоловік продавав порнографічні карти
Його оштрафували на 1307 грн. Також зловмисник продавав календарі із «порнографічним вмістом» за 50 грн.
Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий
Чоловік підірвався на вибухівці. Від отриманих травм він загинув.
Loading...
Load next