Лубінець: Очільник Червоного Хреста росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював даними

Лубінець: Очільник Червоного Хреста росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював даними

Уповноважений з прав людини Верховної Ради Дмитро Лубінець заявив, що голова делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював інформацією.

Про це повідомив Омбудсман у соцмережі.

Дізнався з медіа про те, що голова делегації МКЧХ Росії дав інтерв’ю російським пропагандистам. В ньому голова делегації озвучив, що працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні та Росії відвідали 3100 військовополонених. При тому, він не вказав, скільки відвідувань було окремо в обох країнах. Причиною цьому є те, що практично всі відвідувані із цього числа – це російські військовополонені, яких утримує Україна, адже наша країна непохитно дотримується вимог Женевських конвенцій, – заявив Дмитро Лубінець.

Він нагадав, як під час останнього обміну військовополоненими, який відбувся 17 липня, росіяни розповіли працівникам Офісу Омбудсмана, що до них у місця утримання часто приїжджають делегації. Настільки часто, що вони вже й не пам’ятають, хто їх відвідував.

Окрім цього, під час зустрічей із родинами українських військовополонених, представники МКЧХ, прикриваючись нейтральністю, озвучують, що «обом сторонам» варто надавати доступ представникам організації. І забувають додати, що саме російській стороні варто змінити практику недопуску працівників МКЧХ до місць утримання українських полонених захисників, – наголосив Омбудсман.

Він підкреслив, що спілкуючись із повернутими з ворожого полону українськими захисниками та захисницями, дізнався, що переважна їх більшість за весь час свого утримання не бачила та не спілкувалася із представниками МКЧХ.

 Тож закликаю Міжнародний комітет Червоного Хреста оперувати правдивими числами та не вводити в оману найшанованішу в Україні категорію людей – членів родин військовополонених. А також проявити мужність та наполегливість у питанні відвідування українських військовополонених, – сказав Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, У поліції розповіли про пошук зловмисника, який стріляв у Фаріон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста
Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
Loading...
Load next