США розсекретили дані про свою стратегічну ядерну зброю

США розсекретили дані про свою стратегічну ядерну зброю

Сполучені Штати оприлюднюють нову розсекречену інформацію про американські запаси ядерної зброї, згідно з якою станом на вересень 2023 року арсенал ядерних боєголовок США складався з 3 748 одиниць.

Про це повідомило Національне агентство з ядерної безпеки (NNSA) США.

Це число засвідчує скорочення запасів на 88% порівняно з максимальною кількістю боєголовок у 31 255 одиниць наприкінці 1967 фінансового року і на 83% менше порівняно з рівнем у 22 217 одиниць, який був на момент падіння Берлінської стіни наприкінці 1989 року.

У NNSA вказали, що з 1994 по 2023 фінансові роки Сполучені Штати демонтували 12 088 ядерних боєголовок. З 30 вересня 2020 року Сполучені Штати демонтували 405 ядерних боєголовок. Приблизно 2 000 додаткових ядерних боєголовок наразі виведені з експлуатації і очікують демонтажу.

Кількість нестратегічної ядерної зброї США скоротилася більш ніж на 90 % з 30 вересня 1991 року.

Востаннє США публікували таку інформацію у жовтні 2021 року, після цього дані про кількісний склад ядерного арсеналу не розкривали.

Нагадаємо, Іран може отримати матеріал для ядерної зброї за два тижні - Блінкен

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Loading...
Load next