Ізраїль наказав евакуювати частину гуманітарної зони в Газі

Ізраїль наказав евакуювати частину гуманітарної зони в Газі

У понеділок ізраїльські військові заявили, що вони продовжують операцію в центральній і південній частинах Гази, і віддали наказ про евакуацію біженців з частини території в секторі Гази, яка визначена як гуманітарна зона.

Про це повідомляє АР.

Військові заявили, що планують розпочати операцію проти бойовиків ХАМАС, які закріпилися в цій місцевості, і яку вони використовують для запуску ракет у бік Ізраїлю. Ця територія включає в себе східну частину гуманітарної зони Мувасі, яка розташована на півдні сектора Гази.

Ця заява була зроблена під час напружених переговорів про припинення вогню в Газі, під час яких американські та ізраїльські офіційні особи висловили надію, що угода близька як ніколи. Для продовження переговорів у четвер буде відправлена переговорна група, повідомили в офісі прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Єгипет, Катар і США продовжують підштовхувати Ізраїль і ХАМАС до укладення угоди про поетапне припинення вогню, що дозволить зупинити бойові дії і звільнити заручників.

І без того нестабільні гуманітарні умови в обложеній Газі, де знаходиться 2,3 мільйона людей, погіршилися з виявленням вірусу поліомієліту, оскільки погіршилися послуги з водопостачання і санітарії. Сліди вірусу були виявлені у зразках стічних вод у Газі.

Ізраїльські військові заявили, що солдати будуть вакциновані, і вони співпрацюватимуть з організаціями, щоб доставити вакцини для палестинців.

Раніше цього місяця Ізраїль заявив, що, за його оцінками, щонайменше 1,8 мільйона палестинців перебувають у гуманітарній зоні, яка простягається вздовж Середземного моря приблизно на 14 кілометрів. За даними ООН та гуманітарних організацій, більша частина цієї території вкрита наметовими таборами, в яких відсутні санітарні та медичні умови, а доступ до допомоги обмежений. Сім'ї живуть посеред гір сміття і річок, забруднених нечистотами.

Нагадаємо, Україна домовилася з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації боргу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next