Унаслідок дронових атак РФ рятувальні підрозділи щотижня втрачають 2-3 одиниці техніки

Унаслідок дронових атак РФ рятувальні підрозділи щотижня втрачають 2-3 одиниці техніки

РФ дедалі частіше атакує українські рятувальні підрозділи, Державна служба з надзвичайних ситуацій унаслідок ударів російських дронів щотижня втрачає 2-3 одиниці техніки.

Про це повідомив голова ДСНС Андрій Даник під час онлайн-наради з колегами із Литви.

За тиждень від ворожих атак дронами ми втрачаємо 2-3 машини. Росіяни змінюють тактику, тому ми змушені пристосовуватися до нових умов й відпрацьовувати нові алгоритми, бо вироблені раніше, у звичайний мирний час, наразі вже не діють, – зазначив голова ДСНС.

Він подякував литовським партнерам за підтримку, зокрема за надані машини механізованого розмінування. "Завдяки їх залученню до процесу розмінування українських територій від російського залізяччя нам вдалося в рази зменшити кількість трагічних випадків та загибелі саперів ДСНС", - наголосив Даник.

Водночас він зауважив, що через атаки РФ підрозділи рятувальної служби України постійно потребують оновлення техніки та оснащення. Сторони обговорили питання щодо співробітництва між пожежно-рятувальними службами України та Литви, обміну досвіду й надання ДСНС України допомоги для покращення матеріально-технічної бази.

Нагадаємо, Папа Римський закликав до олімпійського перемир'я

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next