Українці використовують акумулятори з електрокарів, щоб мати світло в оселях ‒ FT

Українці використовують акумулятори з електрокарів, щоб мати світло в оселях ‒ FT

Через постійні відключення світла українські власники електрокарів Tesla почали використовувати акумулятори цих автівок, аби заживити світлом свої оселі.

Про це повідомляє Financial Times.

Там розповіли, що з однієї батареї Tesla можна зробити одразу 12 зарядних станцій.

Відомо, що один киянин, який раніше купував розбиті електрокари в США та перевозив їх до України, щоб продати тут, тепер вирішив переформатувати свій бізнес: він винайняв кількох електриків, які перерізають акумулятори, аби з робити з них одразу кілька систем підзарядки.

Кожна така міні-станція має потужність 5 кіловат на годину, що достатньо для роботи заживлення світлом середньостатистичної київської квартири на 10 годин. Переважно такі системи підзарядки купують цивільні, однак серед клієнтів є і військові — їм такі системи продають без націнки.

Очікується, що з наближенням зими попит на цей товар лише зростатиме.

Нагадаємо, Готували підпали торгових центрів у ЄС: Правоохоронці знешкодили агентурну групу фсб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Loading...
Load next