Угорщина звинуватила Україну в "шантажі" транзитом нафти

Угорщина звинуватила Україну в "шантажі" транзитом нафти

Україна за допомогою санкцій проти російської компанії "Лукойл" шантажує Угорщину та Словаччину. Є три варіанти вирішення проблеми, у тому числі й постачання іншими компаніями.

Про це повідомив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш, передає Reuters.

Україна шантажує дві країни, які виступають за мир та припинення вогню. Якщо ситуація не вирішиться, виникне дефіцит палива... Рішення має бути знайдено до вересня, - сказав він.

Гуляш заявив, що Будапешт шукає рішення.

Одна з них полягає в тому, що українці визнають, що не можуть зробити це з двома країнами ЄС. Друге – у тому, що Європейська комісія нам допомагає, а третє – у тому, що ми знаходимо юридичну лазівку, яка дозволяє комусь, хто не постраждав від санкцій, транспортуватиме нафту, - заявив він.

Міністр Угорщини у справах ЄС Янош Бока заявив, що Угорщина вивчає питання, чи порушують дії України правила Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, Британська розвідка пояснила, чому росіяни скасували парад ВМС у Кронштадті

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Акції за Стерненка: 43% українців не підтримують
Підтримують ув'язненого Сергія Стерненка 23% українців. Проте, вони не хочуть брати участі в протестах.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next