На Рівненщині харків'янку судитимуть за злочини проти нацбезпеки

На Рівненщині харків'янку судитимуть за злочини проти нацбезпеки

Завербована агентка російських спецслужб передавала ворогу розвіддані щодо підрозділів ЗСУ, а також поширювала інформацію про маршрути переміщення техніки.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура. 

Прокурори скерували до суду справу стосовно 58-річної жительки Харкова, якій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ та глорифікацію збройної агресії РФ проти України.

Як розповідають слідчі, завербована агентка російських спецслужб, встановивши зв'язок з адміністратором Телеграм-бота передавала йому розвіддані щодо підрозділів ЗСУ, а також поширювала інформацію про маршрути переміщення техніки та військовослужбовців.  Окрім цього, вона розповсюджувала матеріали, у яких міститься заперечення збройної агресії Росії. 

Жінку було затримано безпосередньо після отримання від куратора, який представився співробітником спецслужб РФ, наступного завдання щодо збору інформації. Після виконаних завдань харків’янка мала намір виїхати з України.

Наразі жінка перебуває під вартою. За вчинення зазначених злочинів, їй загрожує максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Укренерго закликає користуватися електроприладами з 11:00 до 15:00

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next